ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΙΔΗΣ Μαζί του η ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΤΑΓΑΚΗ

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2007
Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας
  
Ξαναβρίσκουμε τον Ορφέα Περίδη με τραγούδια νέα και παλιά αγαπημένα. Με συνεργάτριά του τη Γεωργία Νταγάκη διαμόρφωσε ένα πρόγραμμα που στηρίζεται στις μεγάλες επιτυχίες του Φωτοβολία, Φεύγω, Ζηλεύει η νύχτα, Αμερικάνικα, Τα Μέγαρα, Αχ να σε δω, Κάτι μου κρύβεις, να διαδέχονται από εξαίρετα τραγούδια άλλων δημιουργών που αγαπούν αυτός και οι συνεργάτες του, Χιώτη, Μάλαμα, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Ξυλούρη, ενώ δεν λείπουν αναφορές προσφοράς στην ανώνυμη δημιουργία της λαϊκής μας παράδοσης.

Ορφέας Περίδης, ολοκληρωμένος καλλιτέχνης, τραγουδοποιός και τροβαδούρος, παλιάς καλής κοπής, δεκαεπτά χρόνια τώρα τέτοια τραγούδια, στίχους υπέροχους και μουσικές, μας κερνάει με ψυχή βαθιά και εσωτερικό χαμόγελο. Επέλεξε συνοδοιπόρους που εκπέμπουν το ίδιο συναίσθημα. Δεν έχει σημασία σε ποια γενιά ανήκουν. Ο χρόνος που μεσολάβησε ανάμεσά τους δεν αναιρεί την αισθητική, ερμηνευτική και μουσική εγγύτητα.

Συνταξιδιώτισσά του η ερμηνεύτρια και λυράρισα Γεωργία Νταγάκη, κορίτσι με την δύναμη των νιάτων της, ζυμωμένη στην διονυσιακή ορμή της κρητικής της ρίζας.